HABERLER
01.11.2017
Başkanımız Uluslararası E-İhracat Konferansına Katıldı


clomid uk buy online

clomid uk pct

buy prednisolone liquid

prednisolone without prescription redirect buy prednisolone for dogs

buy accutane uk

buy accutane pills

abortion pill over the counter in usa

abortion pill usa legal

Türkiye'nin en büyük e-ihracat buluşması Uluslararası e-İhracat 17 Konferansı, 2 gün boyunca süren etkinliklerle tamamlandı. Dernek Başkanımız sayın Hakan ÜLKER'in de katıldığı konferansa Gümrük Muayene memurları Derneği'ni temsilen Posta Gümrüğü Gümrük Müdür Yrd. V. Muayene Memuru Mustafa KARACAOĞLU katıldı.
Moderatörlüğünü Gümrük TV kurucusu Erdem İLBEYİ'nin yaptığı panelde Gümrük ve Ticaret Uzmanları Derneği'ni temsilen Sayın Abdülkadir ÖZGEN ve Gümrük Muayene Memurları Derneği'ni temsilen Sayın Mustafa KARACAOĞLU'nun değerli katılımları ile Gümrük ve e-ihracat konularına ışık tutmaya çalışıldı.
Abdülkadir Özgen, ETGB ve iade süreçleri ve hızlı kargolar hakkında açıklamalarda bulundu. Özgen, “Hızlı kargo ile ihraç edilecek ürünlerin ETGB ile ihracatında doğru GTİP kodlarının yer almasına dikkat edilmeli. Hem hızlı kargo şirketlerinin hem de e-ihracat yapan firmanın buna dikkat etmesi gerekiyor, dedi. GTİP kodunun eksik ve hatalı beyan edilmesi halinde ve KDV iadesi talep edilmesi durumunda Maliye Bakanlığı ile sorunlar yaşanabileceğini belirtti. İhraç edilen bir ürünün iade olarak geri gelmesi durumunda ihraç edildiği değeri kadar muafiyetten yararlanabileceğinin altını çizdi. Geri gelen eşyada gümrük rejim kodunun doğru yazılması, muafiyet kodunun doğru girilmesi, GTİP kodunun ihracatı yapılan eşya ile uyumlu olması ve ilgili ihracat ETGB’sinin ithal ETGB’si ile ilişkilendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Gümrük Muayene Memurları Derneği'ni temsilen panele katılan Mustafa Karacaoğlu ise, posta idaresinin çalışma şeklinden bahsederken, aynı zamanda ihracat yapmak isteyen katılımcılara hangi ürünlerde ihracat yaparken dikkat etmeleri gerektiğini de açıkladı. Karacaoğlu, “Posta Gümrük İdaresi, Gümrük ile postane arasındaki bir idare. İhracatın içinde bulunduğu mevzuatlar ürünlere göre farklılıklar da gösterebiliyor. Mesela ihracatı yasak ürünler var. Kültür ve tabiat varlıkları, hint keneviri, av ve yaban hayvanlarının bazıları, bazı ağaçlara ait fideler ve tohumlar ve salep. Bazı ürünlerin ihracatı için ise ön izin almak gerekiyor.” dedi. Karacaoğlu, bazı ürünlerin ihracatının yasak olmasının yanında bazı ithal edilecek ürünlerinde ülkeye girişlerinde yasaklar olduğunu belirtti. Örneğin yurt dışından gelecek cep telefonlarının kargo yolu ile ülkeye girişi yasak olduğunu ifade etti. 

Konferansa başkanımızla birlikte Muayene memurları Ahmet KÜÇÜK ve Gökhan YÜKSEL'de iştirak ettiler. 


Son Eklenen Haberler
30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu
Tuna'dan Orhun'a İpek Yolu Rallisi Tamamlandı
Kurban Bayramını Depremzede Kardeşlerimizle Geçirdik